© 2023 by DR. Elise Jones Proudly created with Wix.com

Bold Branders verkopen geen materialen, .... maar verhalen

"Als Meubels Konden Schrijven" is het debuutroman van Bold Branders én van Wendy Wuyts. 

Het is een soort van coming of age te schrijven, waarin het hoofdpersonage Antje meer over zichzelf en de circulaire economie komt te weten. 

Nadat ze 3 jaar in een Afrikaans land heeft gewerkt, brengt een familiedrama Antje terug naar Vlaanderen. Aangezien ze psychologe is, voelt ze zich geroepen om "de situatie" te herstellen, maar door ontmoetingen met circulaire doeners begint ze anders te kijken naar haar relaties met haarzelf, de economie, het land en een houten huis, oude spullen en haar familie...

Onze schrijfster Wendy Wuyts weet waarover ze schrijft. Ze is namelijk bezig met een doctoraat in Japan over “Levensduur van gebouwen in een circulaire economie." Ook in haar Master studeerde ze circulaire economie en change management.

Daarnaast is Wendy ook een van de bloggers voor Mo* magazine en schreef ze al eerder enkele blogs rond circulaire economie, gelinkt aan Bold Branders, zoals "Hoe maken we circulaire economie plezanter?" , "Koffie met een Wolkje Circulaire Economie alsjeblieft" en  "Wat als de postbode verdwijnt?"

In de gelijknamige blog "Als Meubels Konden Spreken" legt Wendy de impact uit van storytelling op duurzame transities naar een circulaire economie:

https://www.mo.be/zeronaut/als-meubels-konden-spreken

Geschiedenis

Met financiële steun van Vlaanderen Circulair heeft Bold Branders een budget gekregen om verhalen over circulaire economie te vertellen zodat de circulaire ideeën en initiatieven aan zoveel mogelijk Vlamingen bekend te maken . We hebben besloten dat we een fictieve roman gaan schrijven en publiceren voor volwassenen waarin het hoofdpersonage (en de personen rondom haar), meer over circulaire economie leert, zowel tijdens haar carrière (in bedrijf waar ze werkt) als in haar eigen leven.

In dit verhaal brengen we verschillende initiatieven in het daglicht, vooral in de sector van wonen, voeding kledij... en uiteraard meubelstukken.

​Op een boekenborrel op zaterdag 23 november 2019 in Antwerpen lanceerden we dit verhaal in Vlaanderen.

Eind oktober- begin november deden we een crowdfunding. Het was een succes en we hebben een eerste oplage kunnen drukken en een e-book kunnen lanceren.

Paperback, 148 x 210mm

ISBN: 9789402114294

E-book

ISBN: 9789402120059

Vanaf december 2019 kan je het boek alleen via bol.com en in geselecteerde boekhandels kopen. 

De Groene Waterman

Wolstraat 7, 2000 Antwerpen

Ook hebben onze funders een boek gedoneerd aan enkele bibliotheken in ...

West- Vlaanderen: Moorsele, Zedelgem, Brugge

Oost-Vlaanderen: Gent

Antwerpen: Schoten, Schilde, Vorselaar, Lille, Kasterlee, Lier

Limburg: Hasselt

Brabant: Watermaal-Bosvoorde

Uiteraard kan je jouw boekhandel of jouw bibliotheek vragen om dit boek te bestellen. We geven alvast de ISBN nummer: 9789402114294

Als Meubels Konden Spreken

Bold Branders, een project van Atopia vzw 2017-2019

Medegefinancierd door Vlaanderen Circulair 

Concept en auteur © 2019 Wendy Wuyts 

Lay-out & illustratie boekomslag © 2019 Elke De Neve

Groepsfoto achterkant boekomslag © 2019 Bold Branders

Productie medewerkers: Carl De Geest, Elke De Neve, Eva Degryse, Ingrid Caeyers 

Proeflezers: Jef Wuyts, Ineke Hulselmans, Carl De Geest, Elke De Neve, Eva Degryse, Ingrid Caeyers, Lore Termont, Galia Van de Wouwer 

Lay-out binnenwerk: Elke De Neve

Copy editing: Galia Van de Wouwer

Voorwoord door Yolan Gielen, Vlaanderen Circulair

Alle rechten voorbehouden.