​Wat als meubelstukken konden praten?  Een ouder meubel heeft karakter en een verhaal, dat maakt tweedehands meubilair net zo speciaal. Ook wanneer je niet weet wat de geschiedenis van je meubilair is, kan je er bij verzinnen wat je maar wilt. Wij, Bold Branders, lieten ons gaan bij deze Pink en Brown Furnies die we voor enkele dagen uit de kringwinkel van Antwerpen adopteerden Aangezien we ook niet in het verleden moeten plakken, voegen we ook nog een klein weetje over de circulaire economie toe - want dat is pas de toekomst.

De leeuw, de heks en de par-a-vent

Ooit was haar leven zo roze als het binnenste van een schelp. Ooit.

Totdat de leeuw op iemand anders verliefd werd.

 

De kleuren in haar leven vervaagden in het donker van haar ziel. Plots was zij niet meer de kleurrijke prinses, maar een witte heks. De kleuren van haar jeugd waren vage herinneringen in een zwart gat, haar glimlach was verloren in een doolhof van onbegrip en haar hart bevond zich in een land waar zij nooit geweest was.

 

Alleen haar meubels en de meest loyale dienstmeisjes wisten dat ze deze 'ziekte' had. Dat is hoe ze het noemden. Elke dag wanneer ze opstond, zo wit als de nacht, hielpen ze haar om haar witheid te verbergen. Ze zat voor haar spiegel en liet haar dienstmeisjes haar lippen zo rood als robijnen verven. Haar ogen zo groen als emerald. Haar haren zo bruin als hout na regen. Ze kleurden haar gezicht met pigmenten van het Verre Oosten. Dan bekeek ze zichzelf in de spiegel, en als het haar niet beviel, trok ze het masker van haar witte gezicht en liet de dienstmeisjes van nul beginnen. Of zelfs verder dan nul.

 

Daarna wandelde ze naar het veilige plekje achter mij. Ik gaf haar de roze kleren en keek toe hoe ze het laatste stukje witheid verborg. Het duurde altijd lang voordat ze er uitzag zoals anderen, zoals haar ouders en haar onderdanen, van haar verwachten. Ik was er altijd voor haar.

 

Totdat ze besloot om op zoek te gaan naar de kleuren in haar leven en de wijde wereld introk. Ik voelde me zo nutteloos en vergeten. En ook de kleuren in mijn leven begonnen te vervagen. Het is waar. Je bestaat alleen als anderen momenten met je delen.


Circulair Economie Weetje: Volgens academisch onderzoek zou de circulaire economie de relatie tussen mensen, en tussen mensen en objecten helemaal veranderen. Waarden die hoog bij de circulaire consument in het vaandel staat, zijn solidariteit, delen en compassie.