​Wat als meubelstukken konden praten?  Een ouder meubel heeft karakter en een verhaal, dat maakt tweedehands meubilair net zo speciaal. Ook wanneer je niet weet wat de geschiedenis van je meubilair is, kan je er bij verzinnen wat je maar wilt. Wij, Bold Branders, lieten ons gaan bij deze Pink en Brown Furnies die we voor enkele dagen uit de kringwinkel van Antwerpen adopteerden Aangezien we ook niet in het verleden moeten plakken, voegen we ook nog een klein weetje over de circulaire economie toe - want dat is pas de toekomst.

Pink Sparrow

Let's not waste anymore of one another's time. We both know how this ends."

Een schot klonk. En daar ging mijn intussen al 19e eigenaar. Ik kon alleen maar toezien. Ik was immers bevroren voor eeuwig in hout. Haar bloed vertroebelde de tatoeages die een eenzame schilder, mijn eerste eigenaar, ooit op mij had geschilderd. Hij was blind. Maar ik zag alles. Voor mij kan je niets verbergen.

 

Vijf uur later kwam de politie. Ik was een stille getuige. Ik wist alle antwoorden. De man. Het wapen. Het tijdstip. Helaas was de vorm waarin mijn ziel nu leefde vervloekt tot een eeuwig zwijgen. Nadat de politie zijn werk had gedaan, boende de oude poetsvrouw me op, voordat ik naar de kringwinkel werd gestuurd. In de kringwinkel streken haar slanke handen over de plooien in mijn lichaam en ik rilde van genot. Dit hoofdstuk ging anders zijn, dacht ik.

 

Drie weken later ontdekte ze bij het omkleden een rode vlek tussen mijn tatoeages. Ze was niet dom. Ze had verhalen opgevangen. Toch was ze niet zeker. Voor enkele nachten, en brandend kaarslicht, rookte ze van 20.36 tot 20.54 een sigaret en dronk van haar rode Chileense wijn in haar zetel terwijl ze me wantrouwig vanop een veilige afstand bestudeerde. Ze wist niet wat voor vorige levens ik gehad heb of wat ik allemaal aanschouwd heb. Ze zou het ook nooit weten. Stel je voor als ik echt kon praten, dan pas zouden ze bang zijn van alle enge dingen die ik aanschouwd heb en laten gebeuren.

 

Ik bleef haar aanstaren en begreep dat ze ook niet zo onschuldig was. Ik had immers de moordenaar van mijn vorige eigenaar met haar zien praten. Ik was ook niet dom. Ik had ook geruchten opgevangen.

Op de vierde nacht besloot ze dat ik moest terugkeren naar van waar ik kwam.


Circulaire Economie weetje: Een van de grootste barrières van de circulaire economie is het gebrek aan vertrouwen in de kwaliteit van tweedehands producten. Meer en meer experimenten circulaire ondernemers in verschillende landen met online review databases zodat de consumenten meer rationele beslissingen kunnen nemen.

FIG_6_PinkSparrow_180923.jpg