Lekker GEC en uitgestelde koffie

Vorige week heb ik een etentje gehad met de andere Bold Branders in de eerste formatie om het einde van ons gesubsidieerde project te vieren. We hadden afgesproken in de Lekker GEC in Gent, want de Bold Branders kwamen van alle windstreken en Gent was mooi in het midden. Daardoor leerde ik een leuk initiatief en een vegetarische zaak kennen.

Compromissen sluiten

Voor een Antwerpenaar is Gent dus voorbij de parking, terug in de bewoonde wereld. Daarom had ik een klein verzoek: dicht bij het station, dan kon ik met de trein komen. Ik probeer wel altijd het openbaar vervoer te nemen, maar stiekem lukt dat toch niet altijd. De gemakkelijkheid en het comfort zijn twee duveltjes die mee op mijn schouders springen als ik moet beslissen. Ik sus me met de gedachte dat je niet alles in één keer kan goed doen. Een beetje goed doen is ook al goed.


Soit, dus afgesproken op een vrijdag avond, helemaal plat van werk, maar ja wat doe je… je hebt het afgesproken dus toch gegaan. Moeten hollen naar de trein, snel ticketje kopen aan een groezelig ongezellig automaat (Antwerpen Zuid is het meest deprimerende station van België, denk ik) net op tijd op de trein kunnen springen en de rit nodig hebben om te bekomen. Ja, conditie? Niet aanwezig hier. Aangekomen in Gent heb ik mijn GoogleMaps moeten gebruiken om het te vinden!! Ligt niet aan de leeftijd, geslacht of vermoeidheid… ik herkende het logo niet als tekst… een excuus als een ander, nietwaar?


Tussen Bewust Verkeerd en Bewust Juist

DUS dicht bij het station in Gent. Afgesproken in Lekker GEC. Het zei me niets.

Ik wist dat het vegetarisch was, leek me tof om zo eens te proberen. Ik zie mezelf als een wannabe flexitariër die nog te veel in de gewoonte van ‘vlees, patatjes en groentjes’ valt. Zoals de theorie van verandering wilt: Onbewust verkeerd …naar bewust verkeerd …naar bewust juist …over onbewust juist. Ik zit duidelijk in de fase van bewust verkeerd en soms bewust juist…Afterparty in de frituur was niet nodig

Uiteindelijk een fantastisch gezellige avond gehad. Ik heb me laten verrassen door de anderen om een bord voor me op te scheppen. Je kan je eten in buffetvorm zelf nemen. Ik ben niet naar de frituur moeten passeren als ik thuis was, en… ik vond het heel lekker. Ik kan me al voorbereiden op volgende maand, want de dochter kondigde net de dag ervoor aan:’Mama, ik zou eens graag vegetarisch eten voor een maand, om te beginnen.’ Volgende keer zal ik meer over dat avontuur vertellen.


Uitgestelde koffie

Toen we voor het dessert gingen, zag ik een bord aan de kassa dat mijn aandacht trok. Enchanté, ik had er onlangs nog iets over gelezen.

Hier kon je het toepassen. Dat vond ik dus de moeite om eens te doen. Het principe is simpel: je betaalt voor iemand anders een product op voorhand. Dus ik heb een koffie en een soep betaalt. Later kan een persoon, die het niet zo breed heeft, komen informeren of er een uitgesteld item is en genieten van mijn traktatiekoffie of soep. Wat een fijn principe, en zo eenvoudig en zo mens-zijn-sparend. Een gezellige babbel gehad met Leo, die de toog bemande en dit principe een beetje toelichtte.


Lekker GEC, Een aanrader, maar het logo, daar moet ik nog aan wennen. ☺


Een kleine update over Bold Branders

Vanaf nu gaan we door met één persoon minder. Alhoewel ik totaal begrijp waarom (werk-leven balans moet mooi in evenwicht zijn) vind ik het toch wat jammer. Een warme persoonlijkheid die heel nuchter ons met de voetjes op de grond kon houden. Een realistische brainstormer tussen een, laten we eerlijk zijn, kiekenkot over-enthousiaste dromers en doeners… De taak was niet eenvoudig, dat kan ik best geloven. Aan de haan die het kiekenkot verlaat en andere horizonten gaat verkennen, stay in touch en bedankt voor je steeds warm en nuchter advies.


Zo dat was het dan weer, tot de volgende keer.

Liefs,

Madame Circule

21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven