Madame Circule denkt roze

Oktober

Het is weeral oktober, tijd om nog eens een blog te schrijven.

Oktober is een heel drukke maand, want oktober is de maand van… heel veel dingen. Zo is deze maand uitgeroepen tot maand van de cybersecurity, maand van de energie, maand van de denksport, maand van de kringwinkel, maand van de hartcontrole, maand van het bos, maand van de energiebesparing, maand van de geschiedenis, maand van de spiritualiteit...


De maand oktober wordt dus massaal gebruikt, en dat is logisch want we hebben er maar twaalf en vanaf de tiende maand van het jaar begint het wat druilerig en kouder te worden. Mensen blijven sneller binnen, hebben minder te doen… dus perfecte moment om duiding te geven aan iets belangrijk. Ik ga het niet hebben over de maand van de kringwinkel -ook al doen ze geweldige projecten - maar over de maand van het bevolkingsonderzoek borstkanker en de internationale strijd tegen borstkanker


Roze denken

Think Pink is een vzw die strijdt tegen borstkanker. Tijdens de oktober = borstkankermaand zet Think Pink in op sensibilisering. Zij willen enerzijds vrouwen stimuleren om zich tijdig te laten screenen op borstkanker. Anderzijds willen ze een emotionele steun zijn voor alle lotgenoten die de strijd aangaan of lotgenoten herdenken die er jammer genoeg niet meer zijn.


Geef om haar

Naast deze sensibiliseringsacties is Think Pink ook bekend geworden door hun acties om je haar te doneren. In tegenstelling tot wat ik dacht, kan je dit het hele jaar door doen. Nu zijn er extra acties "omdat het oktober is". Maar mensen verliezen hun haar door de behandeling van kanker ook gedurende het hele jaar. Logisch dus dat ze tijdens het hele jaar haar verzamelen.Circulair?

Is dit dan circulair? Ja, he! Heel hard.

Je haar wordt gebruikt om iemand anders door een zware periode te loodsen. Zelfs als ik er niet meer ben, kan dat toch nog zijn ding doen. Daarom had ik het idee opgevat om hier aan mee te werken. Nu is mijn haar al redelijk lang, dus dat kan wel dienen.

Bij nader onderzoek op de website en via de pagina ‘geef om haar’ zag ik dat de staart minimaal 30 cm moet zijn. Check! Maar verder las ik ook dat elke centimeter extra het haar meer waarde geeft. Dubbelcheck!

Dit was gisteren...


Ik heb nog mijn haren netjes gewassen, want dat wordt ook gevraagd (lijkt me logisch). En dan kon de dochter aan de slag. Het haar in kleine staartjes doen en afknippen. Ik denk dat ze het wel eens een uitdaging vond om mijn haar te mogen knippen. ☺

We zijn voor de maximale waarde gegaan. Na overleg met Think Pink wist ik dat dit tot de volledige lengte kan dienen. Het is dus niet zo dat je dit enkel tot je schouders kan knippen, verder mag ook ;).Mijn haar had tot de schouders een 50 tal cm opgeleverd, nu heb ik een 75 tal cm kunnen doneren. Dit is het resultaat:


Hoe bizar om je haar voor je te zien liggen!


Sommigen in mijn omgeving hebben hier reeds op gereageerd en begrepen niet goed waarom ik dit deed. Met deze actie hoop ik dat iemand anders een mooi haarwerk kan krijgen. Of toch een deel, want je hebt zo een 6 tal staarten nodig om 1 haarwerk (pruik) te maken. Ik wou mijn deel bijdragen. Dat is het circulaire van de zaak.

Maar ook dit onderwerp bespreekbaar en bekend maken is een belangrijke reden. Hopelijk gaan hierdoor anderen ook hun haar doneren (volledig of gedeeltelijk) of meer op de hoogte zijn.Maar zie je dat niet zitten? Geen enkel probleem☺. Je kan ook geld doneren. Info hierover vind je hier: https://www.think-pink.be/nl/Doe-een-gift/Gift


Verder kan je ook bijvoorbeeld comfort mondmaskers kopen van Think Pink: zo draag je dit ook verder uit en ‘heb je er nog iets aan’. In heel veel winkels en dergelijke kan je een lintje kopen van Think Pink en een donatie doen.En als laatste reden wou ik iedereen die met deze ziekte te maken heeft op een solidaire manier een hart onder de riem steken. Het is een kleintje om op vrijwillige basis je haar volledig af te doen. Mijn haar groeit direct weer terug. Het is een héél ander verhaal als dit je overkomt door ziekte. Daarnaast heb je nog met heel andere dingen af te rekenen. Ik hoop dat ik toch één persoon hierdoor moreel kan steunen.


Met lieve groetjes

Madame Circule


Wil je meer leren? Bezoek dan zeker hun website:


https://www.think-pink.be/nl/Wat-doen-we/Geef-om-haar


71 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven