Wat als meubelstukken konden praten?  Een ouder meubel heeft karakter en een verhaal, dat maakt tweedehands meubilair net zo speciaal. Ook wanneer je niet weet wat de geschiedenis van je meubilair is, kan je er bij verzinnen wat je maar wilt. Wij, Bold Branders, lieten ons gaan bij deze Pink en Brown Furnies die we voor enkele dagen uit de kringwinkel van Antwerpen adopteerden Aangezien we ook niet in het verleden moeten plakken, voegen we ook nog een klein weetje over de circulaire economie toe - want dat is pas de toekomst.

"Pretty in Pink"

FIG_1_prettyinpink_180923.jpg

Wat een griet! De iconische roze jurk in Pretty in Pink, wow, elke keer als ik die op televisie zie, gaan mijn moeren trillen. Molly Ringwald mag er ook zijn, maar mijn aandacht in die film van 1986 gaat toch naar die jurk ! Je weet duidelijk dat de jurk die Andy draagt naar haar schoolbal haar eigen creatie was, een weerspiegeling van haar unieke, individuele gevoel voor stijl, waarbij ze oude jurken tot iets unieks maakt.

 

Zelf ben ik ook een samenraapsel van ideeën en materialen. Tussen jou en mij, ik denk dat sommige materialen niet rechtstreeks van een metaalmijn of een bos komen, maar gerecycleerd zijn. Ik vind dat eigenlijk niet zo erg. Ja, misschien zijn er wel mankementen aan die dingen, maar ik vertrouwde mijn maker erop dat hij alleen voor kwaliteit zou gaan. En zie! Vijftig jaar later zie ik er toch nog altijd goed uit, eh.

 

In die vijftig jaar heb ik heel wat gezien van de wereld. Of ja, dankzij de televisie die Louis en Marie, mijn voornaamste kompanen in mijn leven vlak na mij hebben aangeschaft. Ik zag zelfs mensen op de maan wandelen! Ik moet ook wel toegeven dat mijn leven niet altijd rozengeur en maneschijn was. Een keer brak de Louis toch wel mijn voet, of ja poot. Gelukkig was Marie een handige en creatieve mus. Net zoals Molly Ringwald. En lapte ze me helemaal op, zodat we in hun woonkamer nog meer reizen in de wereld en zelfs verder konden maken. Dat waren toch mooie tijden!


Circulair Economie weetje: Een meubelstuk of een jurk een tweede leven geven, in zijn oorspronkelijke vorm, of als deel van een nieuwe assemblage, wordt ook als circulaire economie gezien. Circulaire economie kan echt de creativiteit bevorderen.