Research & Development

Materialenpaspoorten

Momenteel brainstormen we hoe we met communicatietechnologie verhalen in "materialenpaspoorten" kunnen steken. Dat zullen digitale gegevens zijn, die ook later een bron voor data mining voor de overheid, academici en andere instanties kunnen zijn. Een idee -als de tijd en de human resources het toelaten - is experimentatie met deze materialenpaspoorten in combinatie met blockchain technologie, internet of things en RFID (Radio-frequency identification), een technologie die informatie verzamelt via zogenaamde smart tags die op of in objecten of levende wezens zitten.


 

Urban Mining

Een stad kan je als een mijn van tweedehands grondstoffen en materialen zien. Veel infrastructuur, huizen, maar ook kleine dingen, zoals wasmachines, koelkasten enz., worden vaak niet meer gebruikt. In een vierkante meter interieur vind je bijvoorbeeld meer hout dan in een vierkante meter bos. In een kg gsms vind je meer goud dan in een kg gouderts. 

Een van de Bold Branders werkt aan documentatie van material stocks in cities in Japan. Als je geïnteresseerd bent om te zien hoe je "materiaal" kan halen uit steden, mag je zeker ons contacteren!