Wat als meubelstukken konden praten?  Een ouder meubel heeft karakter en een verhaal, dat maakt tweedehands meubilair net zo speciaal. Ook wanneer je niet weet wat de geschiedenis van je meubilair is, kan je er bij verzinnen wat je maar wilt. Wij, Bold Branders, lieten ons gaan bij deze Pink en Brown Furnies die we voor enkele dagen uit de kringwinkel van Antwerpen adopteerden Aangezien we ook niet in het verleden moeten plakken, voegen we ook nog een klein weetje over de circulaire economie toe - want dat is pas de toekomst.

"De Vlaamse Lolita"

Al een tijdje was ik aan het verkommeren in een vergeethoek bij ons Nancy. Allez, ik neem haar dat niet kwalijk, want we is al niet meer zo jong als toen ze me aankocht. Een jaar geleden kreeg haar kleindochter Bianca -altijd al een specialleke geweest- een obsessie voor alles wat Japans was. Meer bepaald de Harajuku cultuur. Nooit van gehoord.

 

Zowel ons Nancy als ik hoorden haar praten over een zekere Gwen Stefani en vier Japanse meiden in haar entourage. In ieder geval, wou ze mij in haar entourage van meubelen in haar appartement dat ze helemaal a la lolita zou inkleden. Nancy ziet Bianca graag, dus ja ik verhuisde naar haar appartement.

FIG_3_VlaamseLolita_180923.jpg
FIG_2_VlaamseLolita_180923.jpg

Welgeteld acht maanden was ik getuige van taferelen die ik toch niet in de vorige vijftig jaar bij Nancy zag. Ik moet toegeven dat ik me toch eerder thuis voelde bij ons Nancy, hoor. Zij behandelde me tenminste als een meubelstuk. In de eerste jaren was ze nogal verlegen, maar de laatste jaren begon ons Nancy toch meer en meer tegen mij te praten.

 

Bon, na acht maanden was Bianca in de ban van gothic en moest alles in haar interior zwart en in teken van de dood zijn. Ik zei toch dat ze een specialleke is. Mij kon ze niet zwart verven zoals de tafel, maar helaas stuurde ze me niet terug naar Nancy, maar belandde ik in de kringloopwinkel. Man man toch,

Circulaire Economie weetje: Een van de reden van korte levensduur is dat sommige producten zoals kledij en meubels soms "uit de mode geraken".